Avbytare: Carl Odell, Mathias Herrström, Ali Adigüzel, Oliver Espinoza Halvarsson och Simon Johansson (mv).

Philip Mattsson ut - Carl Odell in 35 min
Rickard Andersson ut - Mathias Herrström in 70 min
André Andersson ut - Ali Adigüzel in 80 min

MATCHKOMMENTARER
Toppmatch mot Oxie som vi spelat jämnt med de senaste åren. De 4 senaste mötena lagen emellan har slutat med 1 ÖT-seger och 3 oavgjorda. ÖT Smygehuk fick göra en hel del ändringar sedan förra matchen där bland annat Johannes Jönsson ställde sig i målet för första gången i årets seriespel istället för bortreste Izzettin Adigüzel. Matchen inleddes lite trevande från båda håll och ÖT Smygehuk hade lite problem att hitta sitt eget spel. I den 11:e minuten kastar Oxie ett långt inkast från höger där en Oxiespelare framför första stolpen försöker skarva bollen vidare. Denn (miss)lyckade skarven blev till en lyckoskarv istället där bollen seglade fint in i bortre krysset till 0-1. Nu skulle jakten på en kvittering börja. I den 18:e minuten kommer Vasko Mitrovic runt på högerkanten och skjuter ett skott från dålig vinkel som målvakten lämnar retur rakt ut i banan mot Rickard Andersson som är på vippen att styra in kvitteringen. I den 20:e minuten tar en pigg Vasko Mitrovic på nytt sig fram på högerkanten och han slår ett inlägg mot bortre delen av straffområdet där Oliver Oliveros tar ner och drar iväg ett skott som touchar en Oxiespelare och går ner till målvakten som kan rädda. I den 27:e minuten kommer Oxie runt på sin högerkant och man slår ett perfekt inlägg till en fri forward framför mål som bara ska nicka bollen i mål men han nickar bollen en bra bit utanför mål. I den 33:e minuten slår Vasko Mitrovic en boll på djupet till Oliver Wilson på högerkanten som närmar sig straffområdet där han spelar bollen snett bakåt till Oliver Oliveros som drar till direkt tätt tätt utanför bortre stolpen. I den 35:e minuten byts en skadad Philip Mattsson ut och in kommer Carl Odell. I den 36:e minuten slår Oliver Wilson ett långt inlägg från vänsterkanten till Johan Hellström på bortre stolpen som språngnickar men bollen går tätt utanför. Första halvlek slutar 0-1 där vi känner att vi har alla möjligheter att åtminstone få med oss en poäng. I den 59:e minuten får Carl Mattsson och Johan Hellström gult kort i samma situation där även tränaren Christian Ahlström blir avvisad. I den 60:e minuten trampar Oliver Wilson iväg på vänsterkanten och han slår ett inlägg mot bortre stolpen där Vasko Mitrovic dyker upp och nickar utanför. I den 62:a minuten slår Oliver Wilson ett nytt inlägg från vänsterkanten där Vasko Mitrovic går upp i nickduell med målvakten och bollen dimper ner hos Johan Hellström vid 16-meterslinjen och Johan skjuter direkt förbi målvakten på väg in i mål men en räddande ängel i form av ett Oxieben räddar på mållinjen. I samma minut kommer André Andersson runt på vänsterkanten och slår ett inlägg som Carl Mattsson når högst på men Carls nick går precis utanför. I den 63:e minuten kommer ett inlägg mot Vasko Mitrovic som skjuter från nära håll men målvakten gör en fin fotparad. Hård hård press från ÖT Smygehuk nu där Oxie i stort sett bara får försvara sig. I den 70:e minuten byts Rickard Andersson ut och in kommer Mathias Herrström. I den 79:e minuten får en Oxiespelare sitt andra gula kort vilket renderade i ett rött kort. ÖT Smygehuk flyttar fram positionerna ytterliggare och går ner på en 3-backslinje samtidigt som vi har tre man i anfallet. I den 80:e minuten byts André Andersson ut med kramp och in kommer Ali Adigüzel. I den 82:a minuten slår Oliver Wilson ett inlägg som målvakten boxar ut men inte bättre än att den dimper ner på fötterna på Mathias Herrström som bara har att raka in kvitteringen men Mathias får aldrig någon fart på avslutet så målvakten kan rädda. I dn 89:e minuten nickskarvar Carl Mattsson till Oliver Oliveros som drar iväg ett skott som målvakten räddar. Matchen slutar 0-1 där Oxie har lite mer boll än oss i första halvlek dock utan att skapa de riktigt vassa chanserna. I andra halvlek handlade det mest om hemmalaget som gång på gång anföll och jagade en kvittering. En av våra bästa matcher i år trots att vi förlorade. Domarinsatsen ifrågasattes av många då det var en väldigt snäll och juste match men ändå drabbades Oxie av 4 gula kort varav ett renderade i ett rött medan hemmalaget fick 4 gula kort, 1 rött kort samt en ledare avvisad. I nästa match väntar serieledande Tomelilla IF på lördagen den 7:e maj klockan 14:00 på Smygehamns IP.